Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Pociągi kursują na Kraków Business Park
Autor Wiadomość

Pułtuś
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 19-12-2011, 23:04   

sheva17 napisał/a:
Pułtuś ok, ale nie można uprzewilejowywać tylko tą grupę..


A czemu niby ? Spółka ma robic wszystko, co zwiększałoby jej dochody i zwiekszalo liczbe przewożonych pasazerow. A jesli bilet za 8 zl zniecheca, to musi robic wszystko, by dostosowac oferte (cene) do warunkow lokalnych. Bilet na pociag powinien kosztowac nie tyle, ile wynika ze sztucznego taryfikatora, lecz tyle, ile potencjalny podrozny jest w stanie za niego dac. Busiarze jakos nie maja tabelek z kilometrami i cenami. W jednej części kraju wożą ludzi na odleglosc 50 km za 4 zlote, a w innej 20 km za 8 zl. Wszystko jest zalezne od warunkow lokalnych. Tymczasem Ty wolisz taki wariant, jaki reprezentuje cala kolej w Polsce, nie tylko Przewozy Regionalne. Z tabelki cenowej wynika, ze do Business Parku ludzie maja jezdzic za 8 zl i juz, basta. Nie mozemy nikogo faworyzowac, ani uprzywilejowywac. Okej, nie robmy tego, ale potem nie dziwmy sie, ze ludzie olewaja pociagi.

Podsumowywując: jesli w interesie przewoznika leży zmiana taryfikatora, to nalezy to zrobic. Skądś się wzielo PWDC, prawda?
Przejdź na dół

sheva17 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 06 Kwi 2009

PostWysłany: 20-12-2011, 14:47    Odpowiedz z cytatem

Tego biletu nie można określić jako sensowny bilet zintegrowany, jest za drogi, upust jest zbyt mały. Popatrz jakie przywileje ma mieszkaniec Warszawy w przypadku biletu na I strefę, w przypadku II strefy możliwości są znacznie większe. A jak to wygląda w Krakowie wszyscy wiemy. Taka oferta w Krakowie jest bardzo potrzebna, na pewno zachęciłaby wiele osób do korzystania z kolei i nie oszukumy się spadłyby również koszty takich przejazdów.

_________________
TLK dla Pruszkowa i Grodziska!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

twardypt91 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 04 Lip 2011

PostWysłany: 10-12-2012, 23:31    Odpowiedz z cytatem

Jak obecnie wygląda sytuacja z dojazdem na tę stację? Nie będzie problemu zmieścić się w kiblu? Co się może spóźnić prędzej: pociąg Z Krakowa, czy DO Krakowa? Kolejna sprawa: rozumiem, że tam nie ma jakiś poczekalni i w związku z tym jeżeli mam czekać na pociąg ponad pół godziny na mrozie, to lepiej chyba będzie to robić w ogrzewanym biurowcu, prawda? Ile tak w ogóle bilet normalny kosztuje?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Radek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 16 Lut 2006
Skąd: Ostróda / Kraków

PostWysłany: 14-12-2012, 23:10    Odpowiedz z cytatem

W nowym rozkładzie na razie nie ma jakichś strasznych problemów z dojazdem, pociągi jeżdżą w miarę punktualnie i niektóre w podwójnym zestawieniu. Po południu są 2 połączenia 16:06 i 16:20. Poczekać można co najwyżej w tunelu lub na schodach, bo na peronach na nasypie jest straszne wygwizdowo.

_________________
Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

twardypt91 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 04 Lip 2011

PostWysłany: 17-12-2012, 17:35    Odpowiedz z cytatem

Same kible tam jeżdżą, czy jakiś Actus się zdarza? Mr. Green
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

yosujiro Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 10 Paź 2012

PostWysłany: 17-12-2012, 22:43    Odpowiedz z cytatem

Od dłuższego czasu Acatusy w tamtym kierunku nie jeżdża. Przez widzimisie PR-ów (czyt. wyimaginowany remont linii E-30)

[ Dodano: 20-12-2012, 12:00 ]
Musze sprostować, bo chyba z nowym rozkładem jazdy coś się zmieniło. We wtorek w Rudawie chwilę przed 13 był widziany "Tischner" na kursie do Oświęcimia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Radek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 16 Lut 2006
Skąd: Ostróda / Kraków

PostWysłany: 20-12-2012, 22:49    Odpowiedz z cytatem

Tak, w tym tygodniu 16:06 z Businessu do Krakowa/Wieliczki jeździ Acatus.

[ Dodano: 03-04-2015, 19:52 ]
Powoli nadciąga koniec Kraków Business Parku, a więc i dojazdów Przewozami Regionalnymi. Po tym jak jedna z dużych firm przeniosła się do Krakowa, podobny zamiar ogłosiła inna firma. Jak przeniosą się 2 największe, to w KBP zostanie już tylko drobnica.

[ Dodano: 03-04-2015, 19:53 ]
Powoli nadciąga koniec Kraków Business Parku, a więc i dojazdów Przewozami Regionalnymi. Po tym jak jedna z dużych firm przeniosła się do Krakowa, podobny zamiar ogłosiła inna firma. Jak przeniosą się 2 największe, to w KBP zostanie już tylko drobnica.

_________________
Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sympatyk Płeć:Mężczyzna
Sponsor


Dołączył: 14 Lip 2008

PostWysłany: 12-02-2021, 18:20    Odpowiedz z cytatem

Wybudowany w 2007 r. przystanek Kraków Business Park do modernizacji.

PKP PLK rozpisały przetarg na przebudowę przystanku Kraków Business Park. Zarządca infrastruktury zamierza podwyższyć perony i dostosować je do potrzeb m. in. osób niepełnosprawnych. Zaplanowana na przyszły rok inwestycja ma kosztować 13,7 mln zł.

Więcej:

https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/przystanek-krakow-business-park-bedzie-modernizowany-99559.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 5 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2021 infokolej.pl