Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
 
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Opóźnienia pociągów z systemu SEPE
Autor Wiadomość

krzychu12231 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 25 Lip 2009
Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: 20-09-2014, 00:20    Odpowiedz z cytatem

A ja z trochę innej beczki. Dzisiaj TurKol organizuje pociąg specjalny Partner Poznań - Lubben. Zgodnie z Infopasażerem (i moimi przewidywaniami) pociąg na odcinku Wolsztyn - Guben, gdzie prowadzony jest parowozem, jest wpisany jako RMP. Natomiast w drodze powrotnej jedzie już lokomotywa spalinowa, więc wpisany jest MMS. Ogólnie jak TurKol jedzie gdzieś poza Wielkopolskę to diesle są jako MPS a parowozy jako RPP. Jestem ciekaw, kto i kiedy wpadł na to, żeby nie istniał skrót MPP (bo patrząc na listę wszystkich oznaczeń takiego nie ma). OK, można by pomyśleć - przecież parowozy już nie jeżdżą, zostały tylko osobowe parowe w Wielkopolsce (wtedy gdy jeszcze jeździły) - OK, to tłumaczenie miałoby sens, gdyby nie to, że oznaczenie RMP funkcjonuje. Niezły bajzel....

[ Dodano: 22-05-2015, 14:45 ]
Mam pytanie do osób zorientowanych: dlaczego od kilku dni Infopasażer pokazuje tylko pociągi w kilku najbliższych godzin, a jeśli w tym czasie nic nie jedzie to nie pokazuje żadnego pociągu? Jeszcze tydzień temu pokazywał 24h chyba że pociągów było za dużo to wtedy pokazywał 18 czy 20 najbliższych.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

dikik
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 24-05-2015, 16:38   zmiany na złe w Infopasażer

@krzychu12231

Faktycznie, masz rację, zauważyłem to we wtorek 19 maja 2015r. ok. 15 (tak mi się kojarzy), iż w INFOPASAZER jest mniej pociągów. Zniknęło kryterium ilościowe bądź 24 godzinne. Mam wrażenie, że są tylko te pociągi, które już wyjechały w trasę.

Jest to kolejne utrudnienie w korzystaniu, po tym jak zimą zmieniono interfejs. Stara wersja "chodziła" mi nawet na Nokii 5140i czy Samsungu b2710 bez większych problemów.
Obecnie idzie to z wielkimi trudnościami na samsungu, nie działają wszystkie linki i jest nieprzejrzyste. Podobne są problemy są na słabszych urządzeniach. Dodatkowo, źle działa wyszukiwarka. Aby znaleźć Środę Wielkopolską, trzeba wpisać "sroda" a nie"środa". Po wpisaniu na początku "polskiego znaku" system nie znajduje szukanej miejscowości.

Dla mnie, ten system, w poprzedniej postaci był super rozwiązaniem, mimo niedoskonałości tj. często nie było w systemie opóźnień, mimo iż pociąg był opóźniony itd. Wynikało to zapewne z faktu, iż dyżurny wpisywał do SEPE, opóźnienie, dopiero jak pociąg wyjechał ze stacji, bądź jak w przypadku Poznania, nie było powiązania PIP z SEPE. Wykorzystywałem go również jako rozkład jazdy, gdyż tam godzina odjazdu była zawsze właściwa, a rozkłady tak często się zmieniają, że czasami trudno się połapać.

Obecnie, system o zmianach wiele stracił. Może zmiany spowodowane stworzeniem przez PLK własnego narzędzia, jeszcze bardzo niedoskonałego, że znajduje tylko niektóre pociągi: http://rozklad.plk-sa.pl/Trasa
Powrót do góry

michal26 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 04 Lis 2010
Skąd: Puszczykówko

PostWysłany: 24-05-2015, 19:21    Odpowiedz z cytatem

Również zauważyłem zmiany, wydaje się, że są w systemie pociągi, które albo już jadą, albo za chwilę mają wyjechać (są podstawione).
Zgadzam się, że stara wersja infopasażera była lepsza, ale uwaga ciągle jest dostępna pod adresem:

http://oldinfopasazer.intercity.pl/index.php

Może komuś się przyda, ja osobiście korzystam Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ecavon Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Cze 2010
Skąd: Inwałd

PostWysłany: 24-05-2015, 19:41    Odpowiedz z cytatem

O właśnie szukałem tej starej wersji. Wielkie dzięki.

_________________
2010-2013 na razie 100 178km
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

dikik
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 24-05-2015, 20:22   

Stara wersja systemu ruszyła na starej komórce ;-)

Szkoda tylko, że na niej też są tylko pociągi "w biegu". Ciekawe czy ilość pociągów, to kwestia po stronie Intercity czy zmiany systemu SEPE w Sosnowcu.....

Zastanawiam się w jakim kierunku pójdzie ta aplikacja na stronie PLK, zwłaszcza że jest tam wersja z mapą z umieszczonymi pociągami.
W tym momencie dla st. Środa w aplikacji IC są 3 poc. a w PLK widać 5 poc.
Powrót do góry

sympatyk Płeć:Mężczyzna
Sponsor


Dołączył: 14 Lip 2008

PostWysłany: 19-07-2016, 08:12    Odpowiedz z cytatem

Od kilku dni nie działa http://infopasazer.intercity.pl/index.php Czy znacie przyczynę i jak długo będzie to jeszcze trwać? Dziękuję za odpowiedź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

BryTomWi Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 10 Gru 2012
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 16-09-2016, 07:40    Odpowiedz z cytatem

Infopasażer znowu kaput...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Atoman Płeć:Mężczyzna
Sponsor


Dołączył: 28 Sie 2016

PostWysłany: 16-09-2016, 08:37    Odpowiedz z cytatem

W razie awarii tego systemu polecam skorzystać z https://portalpasazera.pl/Trasa . Wystarczy wpisać nazwę stacji. Poważne opóźnienia są automatycznie wypisywane poniżej pól wyboru stacji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 6 z 6 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRejestracjaLogowanieRegulaminFAQAdministracjaUżytkownicyOstrzeżeniaStatystykiSzukajAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2021 infokolej.pl