Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Co z lubelskimi szynobusami?
Autor Wiadomość

ibonek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 27 Maj 2008
Skąd: Rudnik

PostWysłany: 19-11-2011, 09:36    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Województwo lubelskie jest właścicielem 11 szynobusów.


Coś kiepsko z matematyką u redaktorów!
5+3+2 to na pewno nie jest 11. No chyba, że biorą pod uwagę SA134-022. Ewentualnie jakiś może supertajny szynobus jest? Śmiech
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Wrz 2008

PostWysłany: 19-11-2011, 09:43    Odpowiedz z cytatem

Oni chyba policzyli ten z Podkarpackiego co na "Koronie" odwiedził Lublin Śmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Arclight Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 29 Gru 2008
Skąd: Lublin

PostWysłany: 19-11-2011, 13:42    Odpowiedz z cytatem

ibonek napisał/a:
Cytat:
Województwo lubelskie jest właścicielem 11 szynobusów.


Coś kiepsko z matematyką u redaktorów!
5+3+2 to na pewno nie jest 11. No chyba, że biorą pod uwagę SA134-022. Ewentualnie jakiś może supertajny szynobus jest? Śmiech


Policzyli SPA-66 spółki LHS ;-)

_________________
"Jedna jest wiara! Gagar i Tamara!"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

ibonek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 27 Maj 2008
Skąd: Rudnik

PostWysłany: 19-11-2011, 17:34    Odpowiedz z cytatem

Arclight, a gdzie to jeździ teraz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

lubelak195 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Lip 2010
Skąd: Lublin

PostWysłany: 09-04-2012, 18:32    Odpowiedz z cytatem

Nie wiecie przypadkiem, czy w okresie przedświątecznym nie były do naszych szynobusów dopinane wagony?
Dzisiaj byłem na stacji Lublin Główny i ku mojemu zaskoczeniu na torach dla szynobusów obok podkarpackiego sa134 stała bonanza PRów i albo t wagon wyłączony z Warty, albo wsparcie na pociągi regionalne.

_________________
Polacy- weźmy przykład z Węgrów i pana premiera Orbana!
Z gazu łupkowego będą wielkie pieniądze- aż 4,90 za 1000m3.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pendolino Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 11 Kwi 2009
Skąd: Lublin

PostWysłany: 09-04-2012, 23:20    Odpowiedz z cytatem

Raczej mało prawdopodobne. PESA aby zbić kasę nie pozwala na coś takiego, proponując wagon doczepny z kabiną za kilka milionów, tłumacząc się za słabym silnikiem szynobusów, co oczywiście prawdą nie jest Evil or Very Mad

_________________
2012 - 16464 km
2013 - 25289 km
2014 - 03715 km
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

ibonek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 27 Maj 2008
Skąd: Rudnik

PostWysłany: 10-04-2012, 09:05    Odpowiedz z cytatem

lubelak195, SA134-022 bez wagonów całą niedzielę i poniedziałek na 100%; sobota SA135; piątek i czwartek bodajże SA135 w podwójnej trakcji.
pendolino, nie do końca masz rację. Na pw.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Sebcio Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 06 Kwi 2007
Skąd: Lublin

PostWysłany: 10-04-2012, 15:51    Odpowiedz z cytatem

SA134 są podobno przystosowane do ciągnięcia wagonika.
SA103 na pewno nie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

lubelak195 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Lip 2010
Skąd: Lublin

PostWysłany: 10-04-2012, 18:07    Odpowiedz z cytatem

Dziś widziałem na stacji w Lublinie PRowską Su42 złączoną z bonanzą- może to jakaś rezerwa wobec zwiększenia ruchu w majowy weekend? A może planują wysłać jakieś szynobusy na przeglądy okresowe?
Drugą dziwną rzeczą, którą zobaczyłem był sa103 na osobowym do Kraśnika.
Słyszałem też, że ostatnimi czasy jednorazowo podkarpacki sa135 zawitał do Zamościa.

_________________
Polacy- weźmy przykład z Węgrów i pana premiera Orbana!
Z gazu łupkowego będą wielkie pieniądze- aż 4,90 za 1000m3.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Arclight Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 29 Gru 2008
Skąd: Lublin

PostWysłany: 10-04-2012, 18:18    Odpowiedz z cytatem

SA103 jest w stanie pociągnąć wagon. Nawet kilka. Inna sprawa, że wtedy zużycie paliwa ma sporo większe niż jadąc solo i całe przedsięwzięcie staje się nieopłacalne.

@ibonek, SPA-66 cały czas służy w Zamościu, używają go do przewozów pracowniczych i innych zadań -> http://lgk.cal.pl/details.php?image_id=7618. Na kameralną imprezę w sam raz ;-)

_________________
"Jedna jest wiara! Gagar i Tamara!"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Pawel_15 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 23 Lut 2010
Skąd: Pokuć

PostWysłany: 10-04-2012, 18:39    Odpowiedz z cytatem

SA103+Bh+SA132 jako Gdynia - Hel, widziałem też SA103 z bonanzą bez drugiego szynobusa. Taki sam skład jak na Hel jeździł na TURZE, także możliwe są przypadki że SA103 taszczy wagony...

_________________
Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

DarekP Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 07 Wrz 2010
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: 11-04-2012, 12:05    Odpowiedz z cytatem

Pociągnąć to może, pytanie, czy jest to przewidziane konstrukcyjnie. Maluchem też przeciągniesz awaryjnie busa, tylko, czy to oznacza, że może to robić normalnie?
Do ciągnięcia wagonów przewidziano SA106 z mocniejszymi silnikami, SA103, SA135 to wersje ekonomiczne, dla których nie przewidywano takiej możliwości. Pociągnąć może, ale przy okazji może utracić gwarancję, więc pytanie, czy warto ryzykować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Sebcio Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 06 Kwi 2007
Skąd: Lublin

PostWysłany: 21-04-2012, 15:31    Odpowiedz z cytatem

Niedawno będąc na dworcu wspominanego wagonu już nie widziałem...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

BIBI Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 10 Cze 2011
Skąd: Lublin

PostWysłany: 25-04-2012, 06:39    Odpowiedz z cytatem

Czy w SA 134 są gniazdka 220V
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ibonek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 27 Maj 2008
Skąd: Rudnik

PostWysłany: 26-04-2012, 16:44    Odpowiedz z cytatem

Sebcio, obecnie mamy już 2 Bh z Chojnic. Stoją przed wiatą za SU42-509. Ale nie sądzę, żeby na szlak ruszyły.

BIBI, niestety nie ma. O ile mnie pamięć nie myli to coś było w SIWZ napisane że miało być. Nic jednak sobie obciąć za to nie dam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 6 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2020 infokolej.pl