Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Niedokładne internetowe rozkłady jazdy
Autor Wiadomość

Marshall Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 25 Kwi 2013

PostWysłany: 02-05-2013, 12:16    Odpowiedz z cytatem

Od 4 lat codziennie sprawdzam rozkład jazdy za pomocą aplikacji sitkol i jeszcze nie zdarzyła mnie się sytuacja , w której byłaby jakakolwiek różnica w rozkładzie jazdy. Oczywiście nie neguje faktu , że prawdopodobnie takie sytuacje się zdarzają , jednakże osobiście uważam , że tekst z Głosu Wielkopolskiego mija się z dziennikarską rzetelnością i jest przekoloryzowany
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Obywatel Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 19 Lis 2009

PostWysłany: 02-05-2013, 14:02    Odpowiedz z cytatem

Ale z hafasem i innymi zdarzały się jazdy, zresztą tekst jest stary dość. Teraz jest lepiej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sympatyk Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Lip 2008

PostWysłany: 08-06-2013, 15:17    Odpowiedz z cytatem

No to spróbujcie wpisać w polu do wyszukiwania stacji na stronie www.infopasazer.pl stację Jaworzno Szczakowa Omg
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

danio Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Lip 2007

PostWysłany: 08-06-2013, 16:30    Odpowiedz z cytatem

Wpisać trzeba Jaw.Szczakowa
Nie jest żadną filozofią odczytanie nazwy stacji w inny sposób. Mi to zajęło 2 sekundy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sympatyk Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Lip 2008

PostWysłany: 08-06-2013, 17:07    Odpowiedz z cytatem

danio, Dlaczego więc nie ma np Sk.Kamienna ?!?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PKPowiec Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 01 Maj 2008
Skąd: z dyżurki

PostWysłany: 08-06-2013, 18:01    Odpowiedz z cytatem

danio, akurat tu się z Tobą nie zgodzę. To jest idiotyzm, z resztą tak samo jak KAL.ZEB.LANCK. i wiele innych. Na dodatek do niedawna Kraków Business Park figurował jako Zabierzów Business Park, a po dziś dzień nie wyszukasz w infopasazer.pl takich stacji jak: Ostrołęka czy Szczytno.

_________________
Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

BryTomWi Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 10 Gru 2012
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 08-06-2013, 19:24    Odpowiedz z cytatem

Wyszukując na sitkolu bezpośrednie połączenie Wrocławia z Rybnikiem np. w lipcu, wyskakuje tylko i TLK Pirat. Hmm...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

danio Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Lip 2007

PostWysłany: 08-06-2013, 19:40    Odpowiedz z cytatem

Ale sam fakt dotarcia do tego zajmuje 3 s.
Wpisuje jaworzno, wybieram Jaworzno Ciężkowice, klikam na numer pociągu którym chce jechać i wybieram moją stacje. Brak inteligencji czy lenistwo ?
Przykro mi, ale taka jest prawda.
Może to i jest głupie, ale z takimi sprawami sobie trzeba radzić. System nie jest doskonały.
Ot to.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PKPowiec Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 01 Maj 2008
Skąd: z dyżurki

PostWysłany: 08-06-2013, 20:15    Odpowiedz z cytatem

danio, ty i ja o tym wiemy, ale czy przeciętny pasażer nie zrezygnuje przy komunikacie o braku stacji spełniającej kryteria? To właśnie z myślą o zwykłym podróżnym ta aplikacja powinna być tworzona.

_________________
Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

danio Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Lip 2007

PostWysłany: 09-06-2013, 09:00    Odpowiedz z cytatem

Ja też jestem szarym pasażerem i nie zrezygnowałem.
Więc w czym problem ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

dddbb
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 09-06-2013, 10:21   

Cytat:
Brak inteligencji czy lenistwo ?

To dlaczego nie pojawia się stacja Jaworzno Szczakowa? Brak inteligencji czy lenistwo?
Powrót do góry

sympatyk Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Lip 2008

PostWysłany: 25-06-2013, 23:49    Odpowiedz z cytatem

To chyba jasne że lenistwo Evil or Very Mad Wielce niepoprawne jest skracanie nazw własnych. To że coś (ktoś) ma długą nazwę własną nie powinno nikogo obchodzić.
Najbardziej dobitny przykład znajduje się chyba poniżej

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch_station_sign.jpg


P.S. Czy to faktycznie kolejny babol infopasażera czy faktycznie pierwszy pociąg z Chojnic do Kościerzyny obsługuje Arriva zamiast Przewozów Regionalnych ?!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sankom Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 03 Maj 2013

PostWysłany: 14-07-2013, 11:44    Odpowiedz z cytatem

Podwójny IR Niegocin na załączonym obrazku. Dla bezpieczeństwa pójdę na ten odjeżdżający wcześniej, bo nie wiadomo który jest poprawny??????

Bez tytułu.jpg
zdublowany IR Niegocin
Plik ściągnięto 102 raz(y) 90.01 KB

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

prassinos Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 07 Sty 2011

PostWysłany: 14-07-2013, 11:57    Odpowiedz z cytatem

http://infopasazer.intercity.pl/index3.php?nr_sta=9209 wg tego odjedzie on o 17:13.

btw: sitkol ma obecnie przerwę konserwacyjną, może stąd ten babol
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

1762 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 16 Lip 2009
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 16-07-2013, 14:40    Odpowiedz z cytatem

Internetowe rozkłady jazdy pokazują Galicję z Wrocławia do Jelenia Góry w taryfie IR. W drugą stronę już prawidłowo (taryfa Regio).

[ Dodano: 17-07-2013, 11:35 ]
Dodatkowo nie pokazuje IR Mamry w relacji Międzylesie - Olsztyn.

_________________
Koniec degradacji-gminy dla Chełmska Śl. i Ruszowa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2020 infokolej.pl